kucinghappy
Loading...

"Jangan Panggil Aku Sayang"

Seorang pengguna laman sosial telah memuat naik kisah pasangan suami isteri di laman sosial Facebook miliknya dengan melahirkan kesedihan ...

Seorang pengguna laman sosial telah memuat naik kisah pasangan suami isteri di laman sosial Facebook miliknya dengan melahirkan kesedihan diatas apa yang dilihatnya di depan mata. Malah pada fikiran pengguna facebook yang bernama Sarie Tanjung itu cukup terkejut dengan kejadian yang selama ini hanya berpeluang melihat kejadian dalam drama televisyen. Namun Sarie Tanjung diberikan peluang menyaksikan kejadian yang cukup memalukan bagi seorang wanita di depan matanya. Puncanya kerana gemuk, tetapi tahukah '4 Sebab Utama Mengapa Wanita Cepat Gemuk Dan Nampak Tua Selepas Berkahwin!' semuanya kerana seorang suami. Humm! 

suami malukan isteri di pasaraya

“JANGAN PANGGIL AKU SAYANG!”

Tadi pergi ke pekan membeli bahan nak dimasak. Tiba-tiba ada satu keluarga ni datang. Si isteri tengah dukung anak berusia 8 atau 9 bulan. Tangan kanannya pula ada anak kecil (usia 3 tahun) dipimpin. Suaminya pula berlengang.

Dialog yang menyakitkan hati semua wanita dan kaum hawa dalam dunia ini. Tak kiralah apa bangsa sekali pun, mesti akan marah bila dengar apa yang si lelaki ni cakap.

“Abang, pegang anak kejap,” pinta isterinya.

Si suami hanya diam membisu dan buat tak tahu.

“Abang, cari Milo. Nanti terlupa,” katanya lagi.

Si suami pula membalas dengan malas, “hmmmm…”

“Abang, mana amat?” tanya isterinya melihat si kecil sudah tidak kelihatan dimatanya.

Si suami memandang kiri kanan (Anak dia ada di sebelah Sarie, bermain dengan kentang yang terjatuh). Melihat anaknya bermain kentang, dia kembali mendiamkan diri.

“Abang, ambillah kejap anak ni, saya nak pilih bawang ni,” pujuk si isteri. Namun suaminya tetap mendiamkan diri dan buat tak tahu.

“Sayang, tolonglah saya, nanti rumah tak ada barang nak masak,” keluh si isteri yang sudah hampir berputus asa memujuk suaminya.

Tiba-tiba lelaki itu menengking isterinya.

Oi gemuk! Kau jangan panggil aku ‘sayang’! Sayang kat sini ya? Geli aku. Kalau aku tahu kau gemuk macam ni selepas kahwin dengan aku, memang aku tak kahwin dengan kaulah! Menyusahkan aku! Memalukan aku!”

Kata-kata lelaki itu membuatkan wanita itu malu semalu-malunya. Wanita itu terus mengambil anak-anaknya dan membawa keluar dari Pasaraya Billion.

Barang-barang di dalam troli yang sepatutnya dibeli, terpaksa ditinggalkan begitu sahaja.

Sedihnya melihat kejadian ini. Mengapa ada lelaki seperti ini? Aku ingatkan dalam drama je. Sedih…

Semoga kisah ini dijadikan pengajaran buat golongan lelaki untuk tidak memperlekehkan kaum isteri. Sesungguhnya isteri telah banyak berjasa dan berkorban demi sebuah kebahagiaan hidup berumahtangga. Tolonglah jangan sesekali sakiti hati wanita!.

Related

Viral! 5866852876733882389

Post a Comment Disqus Comments

Loading...

Related Posts

Loading...

Blog Archive

item