kucinghappy
Loading...

Kes Low Yat: Rakan Suspek Kaki Temberang Punca Fitnah Tersebar

62 #DALAM satu kenyataan hari ini, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mengesahkan bahawa kes kononnya seorang pemuda ditipu...

62
#DALAM satu kenyataan hari ini, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mengesahkan bahawa kes kononnya seorang pemuda ditipu ketika membeli telefon bimbit di Low Yat sebelum terjadinya adegan pukul-memukul, merupakan satu sandiwara bagi mengaburi fakta asal bahawa dia sememangnya mencuri.
Bukan itu sahaja, PDRM juga akan membuat siasatan terhadap seorang anggota polis yang melepaskan rakan yang mengiringi suspek kes curi berkenaan kerana mereka percaya, dia merupakan dalang yang menyebarkan berita palsu tersebut sebelum ia menjadi viral di media sosial.

Mesti Baca! Pertelingkahan Di Low Yat, Ini Cerita Sebenar

“Tindakan anggota polis ini (melepaskan rakan suspek) tanpa merujuk pegawai kanan dia. Itu kita akan uruskan dia secara berasingan. Yang dibebaskan ini, balik buat cerita kata dia ditipu, ini diada-adakan, dan sebagainya. Dan ia digembar-gemburkan dalam media sosial.”
Selain itu, PDRM juga sedang memburu beberapa orang individu yang terlibat dalam mensensasikan isu tersebut, antaranya adalah blogger kontroversi, Papagomo.
papagomo
“Dan antara yang membuat cerita yang tidak betul ini ialah Papagomo, dan beberapa orang lagi. Dan saya arahkan mereka semua ini ditangkap. Apa yang sebenarnya berlaku kelmarin adalah individu terbabit mencuri telefon bimbit bukannya ditipu oleh penjual.
“Ini yang saya mahu terangkan. Tidak ada kena mengena dengan ditipu penjual. Individu terbabit juga ditahan pihak polis.”
– MYNEWSHUB.CC
Rakaman Pergaduhan Di Plaza Low Yat

Related

Youtube 4578861820852919015

Post a Comment Disqus Comments

Loading...

Related Posts

Loading...

Blog Archive

item