kucinghappy
Loading...

Kisah Benar: Meninggal Dunia 10 jam Selepas Berkahwin

Kisah perkahwinan ini berjaya meruntunkan hati ramai setelah menonton video wedding ini. ini kisah benar perkahwinan Rowden and Leizl. ...


Kisah perkahwinan ini berjaya meruntunkan hati ramai setelah menonton video wedding ini. ini kisah benar perkahwinan Rowden and Leizl.

Pasangan berasal dari Filipina ini pada asalnya ingin berkahwin pada hari lahir Rowden yang ke 30. Namun takdir menentukan segalanya, Rowden disahkan menghidap penyakit cancer atau baraj tahap 4 iaitu paling kritikal.

Melihat keadaan yang semakin teruk dan tidak bermaya, Rowden memberi hasrat dan impian terakhirnya sebelum dia pergi untuk selama-lamanya. Rowden ingin berkahwin dengan Leizl dan berharap perkahwinan dipercepatkan.

Keadaan Rowden yang lemah, membuatkan family dan sahabat mengatur perkahwinan mereka dengan segera.

Rowden dan Leizl akhirnya disatukan dan berkahwin dengan keadaan yang agak meriah. Keadaan menjadi hiba apabila keluarga dan sahabat handai menangis hiba namun tetap gembira kerana perkahwinan itu menunaikan impian terakhir Rowden.

Rowden meninggal dunia 10 jam selepas berkahwin dengan Leizl. Begitulah manusia...tiada yang kekal. Marilah kita sama-sama perbanyakkan sedekah dan kebaikan selagi masih bernafas.

#KisahBenar 

Related

Youtube 3527746394791440004

Post a Comment Disqus Comments

Loading...

Related Posts

Loading...

Blog Archive

item