kucinghappy
loading...

Pakaian tu menepati syarak tak?" - Foto Pasangan Pengantin Viral Di Laman Sosial Kerana...

LIHAT FOTO JELAS DI  SINI "Pakaian tu menepati syarak x?" ini soalan yang ditanya oleh seorang pengguna laman sosial pada sekep...


LIHAT FOTO JELAS DI SINI

"Pakaian tu menepati syarak x?" ini soalan yang ditanya oleh seorang pengguna laman sosial pada sekeping gambar pasangan pengantin yang viral di wall facebook admin sebentar tadi.

Seorang lagi pengguna facebook pula tampil memberi penjelasan pada foto tersebut.

"Maaf, bukan nak aibkan sesapa. Cumanya nak tegur sesuatu.

Jgn rosakkan amalan sunat dgn kejahilan. Solat sunat nikah adalah digalakkan, cumanya pastikan pakaian yg dipakai adalah sesuai utk dibawa solat. Dalam kes ni,

● jelas pakaian pengantin wanita itu tidak menepati syarak, let alone nak bawak solat.

● Kedudukan makmum wanita juga x betul.

Kpd semua pengantin-to-be, berhati2 ye.."

Seorang lagi pengguna bertanya: "aik, boleh ek pakai camtu nak solat.. bukan nak solat ni mmg kena tutup aurat dengan sempurna ke.. kita nak jumpa Allah kan.. mohon pencerahan..

Ini jawapan yang diberikan oleh pembaca lain: "Boleh kalau sesorg. Tu pun pendapat yg amat tidak disepakati. Cumanya kalau nak hadap Allah, eloklah bersopan" - Sumber Mabuketum.blogspot.com

Related

Viral! 4661410700725924460

Post a Comment Disqus Comments

Related Posts

loading...

Blog Archive

loading...
item